Популярні публікації

четвер, 26 квітня 2018 р.

«Гірчить чорнобиль крізь роки»



Чорнобиль -  код національної трагедії  і, разом з тим, безмежної мужності і людської гідності. Вже тридцять два роки живуть люди з присмаком полинової гіркоти, вже більше тридцять років здригаються, вдивляючись і прислухаючись до новин, пов’язаних з «мирним атомом». Випробування,  довжиною в тридцять два роки,  долає вже друге покоління.

Щороку згадуємо,  аби не забути, осягнути масштабність трагедії і не допустити знову.  Наша бібліотека  провела інформаційну та просвітницьку роботу до 32-річниці з дня Чорнобильської трагедії:  перегляд  літератури  «Чорнобильська катастрофа : подіі цифри та факти» ,оглядова бесіда, перегляди документальних  фільмів.






 Разом із дітьми провели голосне читання творів Євгена Гуцало  «Діти Чорнобиля», а потім говорили про катастрофічні наслідки фатальної атомної аварії для нашого народу, як невідворотна біда понівечила життя й душі маленьких українців, про те,як  прозаїк закликає всіма силами берегти й плекати дитячу чистоту,ніжність, відкритість, бо Чорнобиль увійшов у кожен дім. Трагедія Чорнобиля – основний зміст  цієї книжки. Вона містить правдиві розповіді про трагічне буття юних героїв уже після Чорнобиля. 


                         
             
                                           


 До  заходів долучилися і юні читачі бібліотек и, взявши участь у конкурсі малюнків «Чорнобиль очима дітей». Свої почуття, відношення до тих подій маленькі громадяни  виразили за допомогою пензлика та олівця. В намальованих ними малюнках  сум і застереження, надія і розпач. А ще страх, щоб такі події ніколи не повторилися.





















Немає коментарів:

Дописати коментар