Популярні публікації

пʼятницю, 18 березня 2016 р.

Масляну святкували , весну зустрічали.


    Свято проводів зими і зустрічі весни  одне з найбільш улюблених на Україні, бо відображає загальну радість у зв’язку з настанням тепла, розквітом природи і самої людини. Масляну святкують по-різному, але постійна основа свята - боротьба сил Зими і Весни, що завершується спаленням опудала – символу  Зими.
   Святкове дійство, яке розгорнулось на плащі перед Інгулецьким СБК, зібрало чимало бажаючих повеселитись. Гарному настрою сприяло все: колоритні жінки в українських національних костюмах, молодь у вишиванках і різнобарвних хустках, запальні танці та пісні, а ще розмаїття млинців, вареників, пиріжків і тістечок на веселому   ярмарку , дотепні конкурси і, звичайно ж, призи. Ініціаторами та головними організаторами свята виступили  працівники сільської бібліотеки та жінки із любительського  об’єднання «Берегиня». Активними учасниками дійства стали  учні та вчителі школи, вихованці і працівники дитячого садка, музичний супровід забезпечили співробітники СБК.   Це було масове загальносільське свято з усіма народними обрядами і звичаями.  Привітні господині - ведучі заходу Шиян Р.П. – районний депутат та Овечка Г.П. – завідувачка сільської бібліотеки провели екскурс в історію святкування Масляної, доторкнулись до джерел наших предків, до свят та обрядів, які надають людям духовної сили. На завершення спалили опудало зими та просили пробачення хто перед ким завинив, бо це день прощення одне одному своїх помилок.

   Ось так закінчуються зимові свята українців. Попереду Великий піст, очищення душі і час великого переосмислення життя. Іде весна, тепло, починається велика пора священнодійства – вирощування хліба. Нехай же благословляє Господь наше село та всю Україну на гарні врожаї, дарує нам мир і спокій, ясне сонечко, чисте блакитне небо і квітуче щасливе життя.















Вічне Тарасове слово

В бібліотеці пройшли заходи, присвячені 202 річниці з Дня народження Т.Г.Шевченка.
                          Книжкова виставка "Є у Шевченка дата народження,
                                                             Дати смерті в поета нема..."


                      Розвязуємо кросворд "Життя та творчість Тараса Шевченка"



                                                      Конкурс читців  віршів Т.Г. Шевченка.

Готуємось до Масляної

Працівники бібліотеки разом із "берегинями"(Мовчан Г.П.,Оврамець Т.С.,ЯковецьЄ.С.,Ковальова Л.І..Литвинюк М.І.,Шиян Р.П..Заболотня М.І.)готуються до святкування Масляної.




                                                   Розробляємо сценарій



                                          Мовчан Гапина виготовляє опудало Зими.
.


                                               

                                                       Генеральна репетиція.