Популярні публікації

пʼятницю, 9 серпня 2019 р.

Лідер читання Білозерщини.


ЧИТАЦЬКА ХАРАКТЕРИСТИКА

Яцків Софії Олександрівни
2006 року народження
учениці 7(8) класу
Інгулецької загальноосвітньої школи
І-ІІІ ст.                                                                           .                                                                  КЗ «Інгулецька сільська бібліотека»
Білозерської районної ради
Херсонської області

Софія навчається в Інгулецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів з 1 класу. За час навчання зарекомендувала себе як старанна, здібна, активна учениця. У навчальній діяльності виявляє високу старанність та працездатність, завдяки яким домагається відмінних успіхів у навчанні. На уроках завжди уважна, активна, часто висловлює власні ідеї.
Має схильність до предметів гуманітарного циклу. Любить читати, складати власні оповідання, комікси.
Є читачем   та волонтером Інгулецької сільської бібліотеки. Вона любить читати літературу різних жанрів. А ще її цікавить сучасна проза, особливо твори Сашка Дерманського. Не дарма своєю улюбленою книгою дівчинка назвала «Чудове чудовисько і Погане  Поганисько» Сашка Дерманського‎.
 Софія показала гарні знання з літератури, своїм одноліткам з захопленням розповідала про улюблену книжку. Її хотілося слухати, а запропоновану нею книгу – прочитати. Оригінально вела записи в читацькому щоденнику, вміло висловлювала свою думку щодо прочитаного. Знання, кмітливість та ерудиція допомогли семикласниці отримати перемогу на I та II етапах конкурсу дитячого читання «Кращий читач року - 2019», «Книгоманія - 2019».
Софія – талановита та творча, сповнена позитиву та життєрадісності, із задоволенням допомагає бібліотекареві у процесах підготовки та проведення масових заходів, зокрема під час «Літніх читань», «Тижня права», «Тижня дитячого читання». Дівчинка завжди ділиться цікавими ідеями. Софія – юна, креативна особистість із непересічним мисленням та надзвичайною ерудованістю.
Переважають такі риси характеру: ввічливість, врівноваженість, доброзичливість, працьовитість. Користується авторитетом серед однокласників. Є лідером у дружньому спілкуванні.
Софія – постійний учасник районного, обласного, Всеукраїнського етапів та стабільний призер обласного етапу Міжнародного конкурсу  з української мови імені Петра Яцика та учасник Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Завідувачка КЗ «Інгулецька сільська бібліотека»                    Овечка Г.П. 


Відгук-рекомендація на прочитану книжку  Сашка Дерманського «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько» читачки Інгулецької сільської бібліотеки Яцків Софіі.

Вітаю вас! Я  Яцків Софія, учениця Інгулецької ЗОШ та читачка Інгулецької сільської бібліотеки . Я приймаю участь в конкурсі «Кращий читач року – 2019».
Тож сьогодні я хочу вам представити свою улюблену книгу «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько» видатного сучасного українського автора Сашка Дерманського.
Це чудова книга  має три частини, тобто є трилогією, яку я прочитала. Найбільше мені сподобалася саме третя частина.
Чому? Тому, що вона є найбільш веселою і надихає на благородні вчинки, подвиги  на різні правильні думки.
 Книга містить у собі безліч як веселих, смішних епізодів, так і декілька сумних проте повчальних моментів. Також тут можна знайти багато «крилатих» фраз та висловів, які можна використовувати у своєму мовленні та поглиблювати свій словниковий запас.
Сюжет книги крутиться навколо двох головних героїв – звичайної дівчинки Соні та чудовиська, якого коротко назвали Чу. Герої наділені добрими, світлими та шляхетними рисами характеру. Батьки Соні типові трудоголіки, які залишають доньку без належної уваги, весь час працюючи .  
         А Чу - рожеве у синю крапочку чудо, що має вільно мешкати у страшному темному лісі, або під ліжками неслухняних дітлахів. Але він геть не хоче бути схожим на своїх родичів – він воліє дружити з людьми.
То ж, знайомство ну геть різних персонажів згодом приносить свої результатиСоня і Чу разом борються проти злаголовнокомандувачем якого є Погане Поганиськощо загинуло безліч років тому,але повернулосящоб перемогло зло, та поглинути світ у пітьму.
Дівчинка та чудовисько зі своїми друзями зупиняють його, адже на їх шляху зустрічається багато бажаючих побороти Поганисько.
Закінчується книжка дуже добре. Доброяк і має бутиперемагає зло.
У ційна перший погляддитячій фантастичній книжці завуальовано подіїщо відбуваються на нашій батьківщині: те що зараз Україна відчайдушно бореться за свою незалежністьТа нам у жодному разі не можна відступати і опускати рукитакяк процитую одну з фраз книги: - “у нашій Украйні так багато великих і маленьких героївщо навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу”.
Я раджу прочитати цю книгу і дорослимі дітям, бо вона точно поглибить ваші знання про людські почуття і цей світ!



вівторок, 6 серпня 2019 р.

Історія села.

 
                                                                                                                          
 Підготовка до створення ювілейного видання"Історія села  Інгулець"    
Кожна людина де б вона не народилася на протязі всього життя тяжіє до своєї маленької батьківщини та прагне знати історію свого роду, села. 
 КоваленкоВ.М.автор майбутнього видання "Історія села Інгулець" запросила до сільської бібліотеки місцевих жителів ,     щоб  разом писати (точніше по крупинках збирати)  історію нашого рідного села.