Популярні публікації

пʼятницю, 26 квітня 2019 р.

Інгулецька бібліотека зустрічає Великдень

 На порозі – Свято. Свято ясне, мов ризи священників, барвисте, мов вишиті рушники, яскраве, мов писанки, тепле, мов паски і радісне, мов очі людей.
Для українців Великдень – основне річне свято. Воно пов’язано не тільки з Воскресінням Бога, а і з воскресінням всієї природи. Традиції Великого дня стягнулися до дня Воскресіння Ісуса Христа, тому протягом останніх тисячоліть до нього приєдналися і дуже прадавні звичаї та обряди. За тиждень до Великодня починаються приготування до великого свята: варять яйця і розписують писанки, випікають печиво і паски тощо. Писанка - символ весняного відродження природи, радості, всепрощення і великоднього привіту. У народі кажуть: "У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки". Кожна писанка маленький світ, тому на них малюють небо з зорями, сонце, дерево життя.
Користувачі  нашої бібліотеки також готувалися до Великодня прикрашали великоднє деревце біля бібліотеки та провели майстер клас по виготовленню писанок.
Шановні користувачі нашої бібліотеки! Вітаємо Вас із Великодніми святами. Бажаємо Вам миру, любові, достатку і смачної паски!








                             











  

Немає коментарів:

Дописати коментар