Популярні публікації

вівторок, 16 жовтня 2018 р.

16 жовтня - Всесвітній День Хліба

                                     
  Споконвіку хліб вважався ознакою достатку, святинею столу та оберегом домівки. Саме тому він був частиною багатьох давніх обрядів та звичаїв. Хліб українці називають «святим», «Божим даром», «батьком», «годувальником», «головою», «розпорядником». Без хліба в Україні не обходиться жодна важлива подія. В обрядах та звичаях хліб символізує життя.Традиції, пов'язані з хлібом, який уособлює повагу до праці й людини є кращими моральними засадами нашого народу, їх передавали з покоління в покоління.
 Проводячи свята та масові заходи ми підтримуємо  ці чудові українські традиції.
Хочу подякувати нашим  майстриням які випікають чудовий святковий хліб– караваї на наші свята та заходи – Шпак Ніні Михайлівні , Яковець Євдокії Семенівні,Оврамець Тетяні Степанівні.
Хліб – символ життя. Він з давніх-давен у великій пошані в народі. Недаремно у молитві до бога «Отче наш…» люди, як великої милостині, просили не позбавити їх хліба, бо він є   основою життя.




Тож нехай він, хліб, — совість наша — буде завжди лежати на столі; на вишитому рушнику, а нашою першою молитвою нехай буде хвала хлібу. Нехай на черствіє хліб, бо, як мовлять у народі, коли черствіє хліб, черствіє і душа, і совість. Так буде все життя: хліб на столі.

                                           



Немає коментарів:

Дописати коментар