Популярні публікації

пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Масляна в Інгульці


Любить наш народ святкування, веселощі і розваги. То чому б не відзначити кінець зими? Адже є чудова нагода — свято Масляної! За традицією святкують щорічно Масляну і в Інгульці.


Тріо "Жива вода"



                                                  Святкували-торгували....



Жіноче обєднання "Берегиня"





                                                Народні гуляння



четвер, 23 лютого 2017 р.

Герої не вмирають




                     
         Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні –знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності , захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.
     У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
    З нагоди третьої  річниці вшанування Героїв Небесної Сотні працівники Інгулецької сільської бібліотеки та учні місцевої школи провели День пам’яті «Герої не вмирають». Захід відкрила завідувачка  бібліотеки ОвечкаГ.П. , згадавши про ті героїчні та трагічні події. Зворушливі вірші, розказані тремтячими голосами дітей, в супроводі трагічних кадрів  тих днів не залишили байдужими нікого із присутніх. Сільський голова Василюк Г.В. наголосив на значимості  Революції Гідності та зачитав авторського вірша. Учні запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання під зворушливу мелодію «Плине кача» згадали тих, хто ціною власного життя відстояв гідність та честь всього українського народу. На завершення заходу прозвучала молитва за Україну та життєстверджуюча пісня.
   













«Були ми там, куди нас кликав час»(до Дня воїнів інтернаціоналістів)

До  відзначення та шанування учасників бойових дій на території інших держав і 28- річниці виведення військ колишнього С Р С Р з республіки Афганістан

Вірш сільського голови с.Інгулець
Василюка  Г.В.

Воїнам-інтернаціоналістам.
Якось по- мирному ввійшли Ви в ту війну,
В заручники їй здавши свою юність.
На смерть стояли за чуже життя-
В протистоянні  між талібів і пуштунів.
То був державний меркантильний інтерес –
І обговорювати Ви не мали права.
Понад усе статут був і наказ
В ім`я держави й головне – во-славу.
Ще й зараз Вам болить Афганістан
Скаліченою юністю ,смертями…
Ви повернулися ,спасибі Вам за все-
І знайте ,що ми завжди були з Вами.