Популярні публікації

четвер, 20 жовтня 2016 р.

День села

14 жовтня інгульчани святкували День села. Програма була насичена і цікава. У парку Слави отець Віталій освятив нові меморіальні плити , відправив панахиду за загиблими односельчанами та всі разом помолилися за наших захисників. Біля сільської бібліотеки під запальні українські пісні ярмаркували. Запрошували присутніх до солодких (і не дуже) страв, але основний товар - різнобарвя квітів! Квітковий ярмарок у дворі бібліотеки уже став традицією. Незамінні помічники бібліотекарів -жіноче обєднання "Берегиня". На ярмарку були представлені дві виставки наших майстринь - Коваленко В.П. і Лобатюк А.І. Вишита краса зацікавила багатьох інгульчан. Діти малювали "МИР" на плитах, а СБК запросив усіх на святковий концерт. Закінчився святковий день футбольними змаганнями між батьками і дітьми

Шана та вдячність нашим ветерана

Творіть добро і не тримайте зла,
Самі любіть і інших вчіть любити.
Нехай добро не звідає числа,
І буде те добро нове добро творити.
Поки ми молоді, старість бачиться нам такою далекою і навіть неможливою. Нам здається, що ми завжди будемо молоді, але… Роки минають швидко і в якусь мить людина починає розуміти, що вона поповнює ряди бабусь та дідусів. Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня відзначається Міжнародний День людей похилого віку. Ця дата – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. В селі Інгулець 1 жовтня ,завдяки старанням голови жіночого об`єднання “Берегиня» Оврамець Т.С.спільно з сільським головою та працівниками культури було організовано справжнє свято душі «Нехай роки Вам, будуть в радість»для ветеранів та всіх людей похилого віку. На святковому вогнику за щедро накритим столом зібралися ветерани нашого села з нагоди відзначення Дня людей похилого віку та Дня ветерана. Отець Віталій розпочав святкування з молитви та благословив всіх присутніх. Сільський голова Василюк Григорій Васильовича привітав ветеранів зі святом, висловила їм повагу та вдячність. Виступи гостей, як віночком, перепліталися піснями, які виконували учасники ансамблю «Берегиня». Їхні концертні номери вражали душевністю, відчуттям радості та бажанням передати часточку тепла своєї душі. Особливо хочеться відзначити Шиян Раїсу Петрівну, активну учасницю дійства - ведучу, солістку, яка своєю енергією заражала всіх присутніх і дарувала гарний настрій. Ветерани згадували свою молодість – як працювали, коли на роботу та з роботи завжди їхали з піснями, хоч як би важко не було. Згадували різні випадки зі свого життя - і смішні і не дуже, самі співали пісень своєї молодості. Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі люди похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння, мудрість. . Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності. Дякуємо всім за матеріальну підтримку нашого заходу.

середу, 19 жовтня 2016 р.

      Цього року відзначаємо 160 років від дня народження та 100 - річчя від дня смерті Великого сина України – Івана Яковича Франка.
     Український Мойсей - знакова постать вітчизняної та  світової історії й культури. Багатогранність Франка більш чим дивовижна. Поет, прозаїк, драматург, вчений, етнограф, фольклорист, історик, філософ, соціолог, економіст, журналіст, перекладач, громадсько-політичний діяч. Це все ми про нього говоримо сьогодні. 
      В сільській бібліотеці відкрито книжкову виставку "Своє життя він присвятив народу". 



Голова жіночого обєднання "Берегиня" Оврамець Т.С. вишила до ювілею  портрет І,Франка з віршем "Каменярі" та порувала  в сільську бібліотеку.




Наша Тетяна Степанівна та "Берегині"


Богдан Ступка - українець світовогол масштабу

27 серпня 2016  Богдану Ступці виповнилось би 75 років. Видатний актор, людина-епоха, яка піднесла українське мистецтво на новий рівень, світла та яскрава особистість. Такі люди – це справжній цвіт нашої нації!
Богдан Сильвестрович Ступка (1941-2012) – український актор театру і кіно, художній керівник столичного Національного академічного драматичного театру ім. І.Франка
Артист театру Франка пішов із життя на 71-му році від важкої хвороби. В театрі колеги по цеху називали Ступку батьком. Друзі кажуть, що він народився для сцени і був актором від Бога.

 В сільській бібліотеці відбувся перегляд відеосюжетів за участю відомого актора, який читає твір Л.Костенко «Крила» та оформлено фотовиставку «Богдан Ступка – українець світового масштабу»