Популярні публікації

суботу, 24 листопада 2018 р.

«Голод 1932 – 1933 років , як це було».

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато  сторінок написано  криваво-чорним кольором. Одна з найсумніших сторінок нашої історії - це Голодомор 1932-33 років. 85 років тому наш народ пережив катастрофу, яка  могла зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей.
Тільки правда про геноцид українського народу і чиста пам’ять про усіх полеглих здатна звільнити нас від мороку минулого.
 Щороку в четверту суботу листопада світ відзначає День пам'яті жертв Голодомору. Цей день  – унікальна нагода всім: дітям, батькам, політикам, громадським діячам…, замислитися над цією трагедією, над ґеноцидом українського народу.
Саме тим трагічним подіям була присвячена інформаційна година «Голод 1932 – 1933 років , як це було», яка відбулася в Інгулецькій сільській бібліотеці, за участю працівників СБК та бібліотеки  в суботу 24  листопада, коли вся країна відзначає цю сумну дату.
На вшанування світлої пам’яті жертв Голодомору  були запалені свічки пам’яті та оголошена  хвилина скорботи.
                 
                                        
                                           

                             
                                                                   

  Про Голодомор з малими дітьми потрібно говорити виважено і спокійно.
Діти мусять знати, що під час Голодомору люди помирали з голоду тому, що у них насильно було відібрано всі запаси їжі.
Незабудьки пам'яті – доступний символ Голодомору для дітей.
У суботу в  бібліотеці разом з дітьми виготовляли аплікацію синьо-жовтої незабудьки з паперу в пам'ять жертв Голодомору.


Ми пам’ятаємо! Ми сильні!





середу, 21 листопада 2018 р.

День Гідності та Свободи.


  День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку  двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
До Дня Гідності та Свободи в Інгулецькій сільській  бібліотеці читачі переглянули електронну презентацію «Україна територія Гідності та Свободи» . По закінченні перегляду присутні висловили свою думку,  про події 21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р., що стали етапом прояву українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Вони показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії, а будь-яке зазіхання на них зі сторони ворогів зазнає невдачі і буде покарання

                       
                     

                       
                       
                               
З метою вшанування загиблих під час масових акцій протесту на Майдані в  бібліотеці завідувачкою бібліотеки разом із працівниками СБК для молоді проведено  урок мужності "Провісники Гідності".  Бібліотекар розповіла про героїв Євромайдану, які заради свободи та кращого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче, що у них було - життя, залишивши у скорботі не лише рідних і близьких, а й всю Україну , учасники заходу декламували вірші, присвячені Революції Гідності та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання .




Ці заходи - нагадування всім українцям про те, якою ціною здобуто свободу на новий шанс для країни стати справжньою європейською державою. Тож, будьмо гідними пам'яті наших Героїв! Завдяки нашій згуртованості, незламності духу та беззаперечній вірі у перемогу справедливості над нашою Батьківщиною запанує мирне небо, а в наші домівки прийде радість, злагода та впевненість у завтрашньому дні!