Популярні публікації

середу, 27 червня 2018 р.

День Конституціі в бібліотеці.

                                  
                            

                                                       Я — українець. Є у мене право
                                       На рідну мову та свою державу,
                                        На гордий прапор золот
аво- синій
                                        На щастя жити у такій країні.
                                          
Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
     До Дня Конституції в  бібліотеці у формі індивідуальної бесіди , ознайомили молодь з Конституцією України з їх правами та обов'язками. Бібліотекар провела презентацію  тематичної виставки «Конституція – оберіг нашої державності» .
  








   Дитинство – це пора фізичного і духовного розвитку людини. Саме в цей час дитина потребує особливого догляду і піклування, їй необхідна любов батьків. Важливо, щоб дитина не почувала себе нікому непотрібною, зайвою у цьому світі. Адже діти – це майбутнє кожної держави, яка в свою чергу повинна забезпечувати добробут підростаючого покоління, його здоровий розвиток.
Дійсно, у дитячому віці  неможливо знати детально всі закони. Але основне , що їх стосується, вони повинні знати.  До Дня Констиуціі  нашій бібліотеці для дітей було проведено урок громадянства «Діти мають право знати свої права!»
Про права та обов’язки дітей цікаво та доступно розповіли вчитель Копитіна Т.В. та волонтер бібліотеки Левінська В.,а завідувачка бібліотеки запросила дітей у казкову подорож «Права дитини не забудь, уважним завжди й всюди будь» де діти взяли участь  в обговоренні правових ситуацій на прикладі книжкових героїв . Вони виступили як справжні  захисники ,захищаючи права казкових героїв.
Знаючи свої права з дитинства, людина зможе плідно й ефективно брати участь у розбудові правового суспільства нашої держави.