Популярні публікації

середу, 9 травня 2018 р.

«Перемога одна на всіх»


           Чимало свят дарує нам весна,
        Як в рідний дім повернення з дороги.
        Та є найбільш хвилюючим для нас
         Величне свято Перемоги.
         Це свято не затьмариться в віках,
         В цей день нестимуть люди завжди квіти,
         Не обміліє пам'яті ріка -
         В серцях нащадків буде жити.
9 травня - День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам'ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам'ять народна жива, що подвиг загиблих - незабутній. Свято Перемоги - це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості - життя мільйонів наших співвітчизників.
 До дня Перемоги в бібліотеці оформлено книжкову виставку-пам'ять "Війна і Перемога : біль і памя`ть ". На виставці розміщена художня та наукова література  та маки - символ пам'яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни. Оформлено виставку дитячих малюнків « Діти Украіни за мир» .
В бібліотеці пройшла зустріч з дітьми війни « Діти і війна» Цього дня спогадами, перемежованими із життєвими фото світлинами, поділилися люди, чиє дитинство забрала війна, страшним вогняним смерчем прокотившись по долях. У їх пам’яті назавжди залишаться тяжка непосильна праця, образи, лайки та знущання німецьких наглядачів і нелюдів-зрадників, антисанітарні умови і напівголодне існування, страх перед загибеллю та тверда віра у неминучу перемогу . Все далі в історію відходять спомини про жорстокі події війни. Те покоління її дітей уже давно виховало не одну достойну зміну, ставши їй прикладом самовідданої праці і патріотизму. Тож цього дня в ході всієї зустрічі неодноразово лунали щирі побажання дітям війни міцного здоров’я, щирої підтримки від оточуючих, довголіття та сонячних мирних ранків.
Вже минуло 73 років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової, але не згасає пам'ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.




                                                                             
                                                                 




                                                   Учасники бойових дій в зоні АТО.
                                 







Немає коментарів:

Дописати коментар